DocTurku ry on keväällä 2015 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on ylläpitää elokuvakulttuuria Turussa ja Varsinais-Suomessa sekä edistää kotimaisten ja ulkomaisten dokumenttielokuvien alueellista esittämistä ja näkyvyyttä.

Tällä hetkellä suurimman osan toiminnasta muodostavat Doc Lounge -dokumenttiklubit, mutta yhdistys laajentaa toimintaansa aktiivisesti. Doc Lounge on pohjoismainen konsepti, jonka päämaja on Ruotsissa, Malmössä. Klubeja on Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

DocTurku ry on siis rekisteröity yhdistys, joka järjestää pohjoismaisen Doc Lounge -konseptin mukaisia klubeja. Lisäksi järjestämme yksittäisiä tapahtumia.

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse (info@docturku.fi) tai täyttämällä palautelomakkeen.

Jokaisessa Doc Lounge -näytöksessä on elokuvan lisäksi teemaan sopivaa oheisohjelmaa, kuten paneelikeskustelu, lyhytelokuva, soitto ohjaajalle tai vaikka dokkariin sopiva juoma.

Vuosien aikana tapahtumiemme keskusteluvieraina ja esiintyjinä tapahtumissamme ovat olleet muun muassa seuraavat henkilöt ja tahot: Dirty River Roller Grrrls, toimittaja ja kirjailija Tuomas Mustikainen, Marjatta Koho (Punaisen Ristin delegaatti), ohjaaja Tero Vuorinen, muusikko Jori Hulkkonen, muusikko Pertti Grönholm, tutkija Matti Salo, Lotta Lähteenmäki (Funky Vogue Crew), kolttasaamelainen aktivisti Eveliina Feodoroff-Rantala, jatko-opiskelija Niina Siivikko, ohjaaja Eveliina Pasanen, näyttelijä Jorma Pasanen, editori Anna Vepsäläinen, ohjaaja Karin Steinberger, tapahtumatuottaja Elisa Paakkonen, ravintoloitsija Sayyed Jamal Sarian, DJ Jameson & Hugo Claves (TYEMYY), Kaarinan kehitysvammaisten tuki ry, ohjaaja Einari Paakkanen, DJ X-Paroni, DJ Ollimaine Jäbä, Academic Nintendo Club ry, tanssitaiteilija Sandrina Lindgren (Household Dance Protocol), turvapaikanhakija-videontekijät Saeif Al-Zirjawi ja Yarub Al-Jarrah (Omin sanoin -hanke), kulttuurihistorian tohtori Kimi Kärki, Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskuksen yliopistonlehtori Sabine Burghart, ohjaaja Rax Rinnekangas, kirjailija-psykoterapeutti-kouluttaja Jussi Sutinen, taiteilija Sandra Wallin (Sandy Bee), ohjaaja Terje Toomistu, jatko-opiskelija Merita Jokela, jatko-opiskelija Jelena Gligorijevic, Adikia, Pink Taco Krew, dj-duo Créam on Pants, kääntäjä Saana Rusi, kääntäjä Sirje Niitepõld, muusikko-ohjaaja-levy-yhtiön perustaja Sami Sänpäkkilä, luomumaitotuottaja Jaakko Suominen (Vennan tila), jatko-opiskelija Sami Torssonen, skeittaaja-valokuvaaja-nuorisotyöntekijä Aleksi Fräki, Saku Martikainen (Turun rullalautailijat ry), ohjaaja Benjamin Mullinkosson, kokki ja Antigone-kollektiivin jäsen Laura Hansen, kokki Noora Kangosjärvi, The Phoenix Foundation, Nykypost, ohjaaja Janne Tanskanen ja Combat Rockin perustaja Jani Koskinen.

Lisäksi meillä on ollut ilo tehdä näytöksiä yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Heihin kuuluvat ainakin Kirjakahvila, Bar Ö, Dynamo, Suomalaisen elokuvan festivaali, Amnesty Turku, Greenpeace, Turun seudun Seta ry, Freshcode, Turun Polkupyöräilijät ry, Zygedelik, Pyöräpalvelu Berggren Oy, Le Prince Bicycles ja Svart Records.

Lippuja tapahtumiimme voi ostaa paikan päältä käteisellä ja etukäteen Tictedistä.

Seuraathan meitä myös Facebookissa ja Instagramissa! Näin pysyt kärryillä tulevista tapahtumista ja niiden tarkasta ohjelmasta. Facebookissa meillä on omat sivut Doc Lounge Turulle ja DocTurku ry:lle.