Tapahtuman tiedot Sonita
Ohjaus: Rokhsareh Ghaem Maghami
Saksa/Iran/Sveitsi 2015
Kesto: 90 min
Kielet: englanti, paštu, farsi
Tekstitys: englanti

Doc Lounge Turku käynnisti vuoden 2016 kevätkauden jännittävissä merkeissä! Doc Loungea on järjestetty Turussa jo 5 vuotta, ja tämän kunniaksi vaihdoimme klubimme paikkaa, aikaa ja päivää. Tästä lähtien kaupungin tunnelmallisin dokkariklubi majailee Bar Ö:ssä aina kuun ensimmäisenä tiistaina klo 18 alkaen!

Tiistaina 2.2. illan elokuvana esitettiin IDFA-festivaalin yleisöpalkinnon voittanut Sonita. Jos 18-vuotias Sonita Alizadeh voisi valita vanhempansa, Michael Jackson olisi hänen isänsä ja Rihanna hänen äitinsä. Sonita tekee omaa rap-musiikkiaan, ja hänen fanejaan ovat ainakin muut teinitytöt teheranilaisessa turvakodissa. Siellä Afganistanista paennut Sonita saa apua traumoihinsa ja suunnittelee tulevaisuuttaan.

Myös Sonitan perheellä on näkemys Sonitan tulevaisuudesta: morsiamena hänen arvonsa on 9000 dollaria. Kaiken lisäksi naiset eivät saa laulaa Iranissa. Sonitaa ympäröivä maailma on sortava ja ahdasmielinen, mutta tämä ei estä häntä käyttämästä ääntään ja taistelemasta oikeuksiensa puolesta.

Katso elokuvan traileri: