Tapahtuman tiedot When Two Worlds Collide
Ohjaus: Heidi Brandenburg ja Mathew Orzel
Kesto: 103 min
Kieli: Espanja, tekstitys englanniksi
Peru, USA, UK 2016

Doc Lounge Turku esitti 20.9. Heidi Brandenburgin ja Mathew Orzelin ohjaaman dokumentin When Two Worlds Collide. Elokuvan jälkeen järjestettiin Amazonia-aiheinen keskustelutilaisuus, jossa vieraanamme oli pitkän uran Amazonian tutkimuksen parissa tehnyt Luonnonvarakeskuksen tutkija FT Matti Salo.

When Two Worlds Collide on vahva dokumentti talouskasvun tavoittelun ja luonnonvarojen suojelun välisestä ristiriidasta. Perun presidentti Alan Garcian hallituksen ykköstavoitteena on saada maan talous kukoistamaan, mutta Amazonian alkuperäisheimot huolestuvat kauppatavarana olevan sademetsän luonnonvaroista ja kotiensa tulevaisuudesta.

Paikallisen alkuperäisväestön edustajana Alberto Pizango nousee vastarintaman kärkihahmoksi ja kahden voimakkaan johtajan politikointi kasvaa ennennäkemättömiin mittasuhteisiin. Sujuva kerronta ja laadukas kameratyö tekevät elokuvasta vaikuttavan kokemuksen, joka vie meidät keskelle vuoden 2009 mielenosoituksia, joiden jälkipuinti on vieläkin kesken. Oli kiinnostuksenasi sitten ihmisoikeudet, luonnonvarat, Etelä-Amerikka tai vain hyvät elokuvat, tätä palkintoja ja ehdokkuuksia kerännyttä dokumenttia ei kannata missata.

Kuvia tapahtumasta


Kuvaaja: Roos Hekkens