Tapahtuman tiedot Strike A Pose
Ohjaaja: Ester Gould, Reijer Zwaan
Kesto: 83 min
Kieli: englanti, espanja
Alankomaat, Belgia 2016

Strike a Pose!
18.10. Doc Lounge Turku esitti Ester Gouldin ja Reijer Zwaanin ohjaaman dokumentin Strike a Pose.

Vuonna 1990 Madonna palkkasi Blond Ambition -kiertueelleen taustatanssijoiksi seitsemän nuorta miestä, joilla oli paitsi tanssitaitoa myös asennetta. He olivat täydellinen porukka demonstroimaan Madonnan viestiä yhteiskunnalle – Express yourself, ole rohkeasti oma itsesi! Ja tanssijat nousivatkin kuuluisuuteen esikuviksi lukemattomille.

Kuliseissa kuitenkin kyti paljon salaisuuksia, jotka eivät ikinä tulleet julki. Tiivis ja turvallinen yhteisö myös hajosi kiertueen jälkeen. Tämä hetki oli heille kaikille käännekohta, jonka jälkeen elämä ei ollut enää entisellään. Hetken kuuluisuus vaihtui yhdellä tanssijoista huumekierteeseen, kun toinen onnistui luomaan itselleen menestyksekkään uran.

Rehellinen ja avoin dokumenttielokuva Strike a Pose on ikkuna popmusiikin historiaan, tanssin riemuun sekä aikaan, jolloin AIDS-kriisi oli juuri nostanut päätään, ja tietoisuus asiasta alkoi levitä.

Ennen elokuvaa Bar Ö:n edustalla tanssinut Lotta Lähteenmäen Funky Vogue Crew tarjosi upean esityksen sekä elokuvaa katsomaan tulleille että ohikulkijoille.

Kuvia tapahtumasta

Kuvaaja: Roos Hekkens

Elokuvan traileri