Tapahtuman tiedot Painiunelmia
Ohjaaja: Eveliina Pasanen
Kesto: 30min
Kieli: Suomi
Suomi 2016

Painiunelmia (2016) on tuore turkulainen dokumenttielokuva isästä ja tyttärestä, jotka valmistautuvat yhdessä isän viimeisiin painikisoihin.

Pasasten suvussa ovat kaikki aina painineet, kaikki paitsi naiset. Eveliinan Pasasen isä, Jorma Pasanen, yritti valmentaa tytärtään kun tämä oli pieni. Tyttö kuitenkin osoittautui varhain toivottomaksi tapaukseksi ja valmennuksen loputtua Jormalle ja Eveliinalle ei jäänyt mitään yhteistä.

Tämä elokuva alkaa, kun Jorman päättää osallistua elämänsä viimeisiin painin maailmanmestaruuskisoihin. Viimeiset nämä ovat siksi, että Jorma täyttää seuraavaksi 70 vuotta. 70 vuotta täyttäneille ei myönnetä lääkärinlupaa kisata painissa. Kuullessaan Jorman aikeista Eveliina tajuaa tilaisuutensa tulleen ja tarttuu mahdollisuuteen tutustua isänsä painimaailmaan. Kun Jorma nyrjäyttää nilkkansa ensimmäisissä treeneissä, tyttärelle valkenee karu totuus isän kisakunnosta.

Eveliina ei suostu hyväksymään Jorman iän mukana tuomaa kankeutta, vaan päättää alkaa tämän valmentajaksi. Valmentamista ei vaikeuta ainoastaan se, että Eveliina lopetti painin 6-vuotiaana, vaan myös isän vastahakoisuus ottaa vastaan tyttärensä neuvoja. Tilanne kärjistyy tahtojen taistoksi, joka ei pysy pelkästään molskilla. Toisessa kulmassa ottelee kisoihin valmistautuva isä ja toisessa häntä eteenpäin puskeva tytär. Repiikö paini isän ja tyttären välit lopullisesti rikki? Kuinka kisoissa käy? Minkä arvoinen voitto todella on?

Dokumentin jälkeen dokumentin ohjaaja Eveliina Pasanen, päähenkilö Jorma Pasanen ja leikkaaja Anna Vepsäläinen kertoivat elokun teosta. Lisäksi nähtiin esimakua 21.12. järjestettävästä Lyhytelokuvapäivästä.

Elokuvan traileri

Kuvia tapahtumasta

Kuvaaja: Roos Hekkens

 

DocTurku ry pidättää itsellään oikeuden ohjelmanmuutoksiin.