Jomari, 6, pitää itsestään huolta odottaessaan huumeiden vuoksi vankilassa olevaa äitiään. Kadut ovat suuri selviytymispeli, jossa fantasia ja todellisuus helposti sekoittuvat. Hän kertoo elokuvan tekijälle, että poliisi joskus kysyy häneltä tietoa alueen huumeidenkäyttäjistä. Yhtenä päivänä Jomari katoaa.

Kahdessa vuodessa yli 20 000 miestä, naista ja lasta taptetaan Duterten huumeidenvastaisissa sodissa Filippiineillä. Aswang seuraa sekä pienen pojan syntymistä kammottavaan järjestelmään että miehen taistelua järjestelmää vastaan. Samalla elokuva dokumentoi kasvavaa väkivaltaa, Manilan pimeää puolta ja uhrien koteja.

Veli Jun, uskonnollinen veli ja kuvajournalisti, viettää iltansa rikospaikoilla ja hautajaisissa dokumentoidakseen tapauksia ja auttaakseen ihmisiä hautaamaan kuolleet. Syvästi uskonnollisessa yhteiskunnassa, ihmiset avaavat sydämensä ja surunsa papiston jäsenelle helposti. Uhrit kertovat veli Junille myös huumepoliisin hyväksikäytöistä sekä esimerkiksi salaisesta vankilasta, jossa pidetään ja kidutetaan ihmisiä rahan riistämiseksi. Veli Jun ja hänen kollegansa paljastavat salaisen vankilan, mutta tuhoisin seurauksin.

Ohjaus: Alyx Ayn Arumpac
Filippiinit 2019
Kesto: 85 min.
Kieli: Filipino, tekstitykset englanniksi

MITÄ? Dokumenttielokuva Aswang ja oheisohjelmaa
MISSÄ? Bar Ö, Linnankatu 7
MILLOIN? 10.11.2020. Lipunmyynti 18:00, ohjelma 18:30 lähtien
PALJONKO? 5 € – liput ovelta klo 18 alkaen tai etukäteen Tictedistä (saatavilla myöhemmin)