Tapahtuman tiedot Sugar Blues
Ohjaus: Andrea Culková
Kesto: 78 min
Tanska 2014
Kieli: englanti ja tšekki

Sokeri voi tappaa! Torstaina 12.11. Doc Lounge Turku esitti Sugar Blues -dokumentin.

Dokumentin ohjaajalla, Andrea Culkoválla, on diagnosoitu raskausajan diabetes. Hänen on vältettävä kaikenlaista puhdistettua sokeria. Tämä osoittautuu yllättävän vaikeaksi, sillä sokeria on lähes kaikessa ruokakaupasta löydettävässä tuotteessa. Miksi sokerista on tullut niin arkista?

Raskaus saa Culkován muuttamaan ruokailutottumuksiaan ja motivoi häntä tutkimaan sokeriteollisuutta. Hän perehtyy asiaan etsivän pakkomielteellä ja kohtaa sekä lääkäreitä että tutkijoita selvittäessään sokerin vaikutuksia fyysiseen ja henkiseen hyvinvointin.

Melkein viisi vuotta kestävän taistelun taustalla on Culkován perhe, joka kaipaa häntä kotona – varsinkin hänen nuorin poikansa. Onko todella niin, että pojan terveysongelmien syynä on sokeri?

Ennen illan elokuvaa mindfulness-ohjaaja Satu Posti piti yleisölle tietoisen syömisen harjoituksen. Harjoituksen aikana tarjottiin pieni makupala, jonka syömiseen keskityttiin kaikilla aisteilla. Tarkoituksena oli harjoittaa läsnäoloa ja tiedostaa syömisen aikana syntyvät ajatukset ja tunteet.

Kuvia elokuvasta ja tapahtumasta

SUGAR BLUES from Andrea Culkova on Vimeo.