Tapahtuman tiedot Konesielu
Ohjaus: Tero Vuorinen
Suomi 2015
Kesto: 65 min
Kieli: suomi
Tekstitys: englanti

Tiistaina 1.3. illan dokumenttina esitettiin Konesielu, joka on elokuva suomalaisista elektronisen musiikin tekijöistä. Elokuvan jälkeen iltaa jatkettiin keskustelun ja musiikin merkeissä. Keskusteluvieraina olivat dokumentin ohjaaja Tero Vuorinen, E-Musikgruppe Lux Ohrista tuttu Pertti Grönholm sekä Jori Hulkkonen. Illan musiikista vastasi M Turunen, joka soitti kevyttä teknoa sekä ambientia.

Konesielu on kurkistus musiikin tekemisen tapoihin, rituaaleihin ja filosofiaan, mutta ennen kaikkea siihen palavaan intohimoon, joka ajaa tekemään musiikkia vuodesta toiseen. Elokuvassa sukelletaan syvälle aiheeseen artistien näkökulmasta ja pohditaan muun muassa ympäristön vaikutusta musiikin syntyyn, varhaisia vaikutteita sekä tyylin kehittymistä. Ulkopuoliselle kylmänä ja elottomana näyttäytyvä musiikki paljastuu tekijöidensä kautta monitasoiseksi ja sielukkaaksi elämäntavaksi.

Elokuva ei ole yleiskatsaus suomiteknon nykytilaan eikä myöskään historiikki. Monet haastateltavista artisteista ovat Suomessa melko tuntemattomia, mutta nauttivat laajaa suosiota kotimaansa ulkopuolella. Konesielu on kunnianosoitus elektronisen musiikin suomalaisille uranuurtajille ja uusille tulokkaille.

Elokuvan traileri

 

Kuvia tapahtumasta