Uusi kausi, uudet dokkarit!

Perinteiseen tyyliin Doc Lounge -klubit järjestetään aina kuun toisena tiistaina.

Tällä kaudella dokkarimme kertovat muun muassa Leonard Cohenista, taiteilijuudesta, Kreikasta, romanttisesta rakkaudesta, asumiskriisistä, taloudesta, kaupunkisuunnittelusta, livestriimauksesta, Kiinasta, nettijulkkiksista, Brysselistä, ystävyydestä ja uskonnoista.

Kaikki elokuvat esitetään Bar Ö:ssä (Linnankatu 7). Jokaisena esitysiltana lipunmyynti alkaa kello 18:00 ja ohjelma klo 18:30.

Konseptiimme kuuluu, että jokaisen elokuvan yhteydessä on paneelikeskustelu, elokuvan tekijöiden haastattelu, lyhytelokuva tai muuta lisäohjelmaa, joka syventää elokuvan teemaa. Tiedotamme oheisohjelmasta etukäteen kunkin elokuvan Facebook-tapahtumassa ja täällä verkkosivuilla Tapahtumat-otsikon alla.

Yksi elokuvalippu maksaa 5 euroa. Lippuja on mahdollista hankkia kolmella eri tavalla: paikan päällä joko käteisellä tai MobilePaylla, tai sitten etukäteen Tictedistä. Suosittelemme etukäteisostoja! Niiden avulla pääset sisään sujuvasti, ja paikkasi on taattu. Toisinaan tapahtumamme myyvät loppuun.

Myymme myös kausikortteja, jotka oikeuttavat kaikkiin syksyn neljään elokuvaan. Kausikortti maksaa 16 euroa. Sen voi ostaa Bar Ö:stä syksyn ensimmäisen elokuvan yhteydessä 10. syyskuuta – tai sovitusti muuhun aikaan!

Nähdään näytöksissä!

Syksyn elokuvat

10.9.2019 Marianne & Leonard – Words of Love (Facebook-tapahtuma)

Marianne & Leonard – Words of Love on kaunis ja traaginen rakkaustarina. Leonard Cohenin ja tämän norjalaisen muusan Marianne Ihlenin rakkaus alkoi idyllisellä Hydran kreikkalaisella saarella, missä he olivat osa boheemista taiteilijoiden, kirjoittajien ja muusikkojen yhteisöä vuonna 1960.

Elokuva näyttää heidän suhteensa alun Hydralla, missä vallitsivat vapaan rakkauden ja avoimen avioliiton teemat. Toisaalta dokkari seuraa myös suhteen kehitystä aina sinne saakka, kun Leonardista alkoi menestyä muusikkona. Elokuvan ohjaaja Nick Broomfield oli 20-vuotias, kun hän tapasi Marianne Ihlenin ensimmäisen kerran Hydran saarella vuonna 1968. Marianne kertoi Nickille Leonardin musiikista ja vaikutti suuresti Nickiin, kannustaen tätä tekemään ensimmäisen elokuvansa.

Mariannen ja Leonardin rakkaus oli tarina, joka jatkui heidän elämänsä loppuun saakka. Dokumentti kertoo myös heistä, jotka eivät selviytyneet Hydran kauneudesta, Leonardin uran ylä- ja alamäistä sekä Mariannen valtavan inspiroivasta vaikutuksesta.

Marianne ja Leonard kuolivat kolmen kuukauden sisällä toisistaan.

8.10.2019 Push (Facebook-tapahtuma)

Asumisen hinta on lähtenyt käsistä kaikkialla maailmassa, mutta tulot eivät kasva samassa tahdissa.

PUSH kertoo uudenlaisesta vuokrauskulttuurista, kaupungeista joissa on jatkuvasti vaikeampaa elää sekä kiihtyvästä kriisistä, joka vaikuttaa meihin kaikkiin. Kyse ei ole keskiluokkaistumisesta, vaan aivan erilaisesta hirviöstä.

Elokuva seuraa Leilani Farhaa, joka työskentelee YK:ssa asumisen parissa. Hän matkustaa ympäri maailmaa yrittäen ymmärtää, kenet työnnetään pois kaupunkiasunnoista ja miksi.

”Ajattelen, että asuminen ja kulta ovat hyödykkeinä aivan eri asioita. Kulta ei ole ihmisoikeus, mutta asuminen on.” – Leilani Farha

12.11.2019 People’s Republic of Desire ja lyhytelokuva Swatted (Facebook-tapahtuma)

Digitaalisessa maailmassa livestriimaajat voivat tienata jopa 200 000 dollaria kuussa. Voivatko virtuaaliset suhteet korvata tosielämän ihmiskontaktit?

People’s Republic of Desire kertoo kahdesta kiinalaisesta nettijulkkiksesta, jotka ovat nousseet tyhjästä kuuluisuuteen. Heidän showroomeistaan on tullut virtuaalisia kokoontumispaikkoja miljoonille faneille. Faneja ovat sekä superrikkaat, digitaalisia lahjoja antavat ihmiset, että rikkautta palvovat köyhät siirtotyöläiset.

Kaikki nämä hahmot sidotaan dokkarissa yhteen eriskummallisten idolikilpailujen muodossa. Niissä huomataan, että onnellisuus virtuaalisessa maailmassa voi olla aivan yhtä vaikea tavoittaa kuin oikeassa elämässä.

Ennen illan elokuvaa esitämme lyhytelokuvan Swatted. Siinä verkkopelaajat kertovat kokemuksistaan swattauksesta. Swattaus on tarkoittaa verkkokiusaamista, jolloin viranomaiset huijataan lähettämään poliisin erikoisjoukot toisen henkilön kotiosoitteeseen. Lyhytelokuvan tapahtumat muotoutuvat esimerkiksi Youtube-videoiden kautta.

Swatted palkittiin Doc Lounge Awardilla ruotsalaisen Film Fest Sundsvall -festivaalin sarjassa International Short Doc Competition.

10.12.2019 Aatos & Amine (Facebook-tapahtuma)

Molenbeek, Brysseli. Jotkut ihmiset kutsuvat tätä aluetta jihadismin sydämeksi, mutta Molenbeek on myös 6-vuotiaiden poikien Aatoksen ja Aminen koti. Täällä he kuuntelevat hämähäkkejä, löytävät mustia aukkoja ja kiistelevät, kuka saa hallita lentävää mattoa, joka veisi heidät esi-isien maahan. He asuvat samassa rakennuksessa, mutta heidän juurensa ovat aivan erilaisissa maailmoissa. 

Pojat etsivät yhdessä vastauksia suuriin kysymyksiin. Aatos haluaisi itselleen oman jumalan, kun taas Aminella on jo Allah. Jumaluuden pohtiminen ei helpotu sillä, että Aatoksen ystävä Flo pitää kaikkia uskovaisia hulluina. 

Lasten leikki keskeytyy, kun aikuisten maailman uhat tulevat tielle: terroristien pommi räjähtää läheisellä metroasemalla. Kadut täyttyvät tankeista, aseistautuneista sotilaista ja poliiseista. Iltasaduista tulee mieleen väkivaltaiset ajatukset. Jopa ystävyys on koetuksella, kunnes odottamaton käänne muuttaa heidän elämänsä parempaan suuntaan.